Spink

Už jste si udělali finanční rezervy? Pokud ano, určitě toho nelitujete, že? Situace se u nás zkomplikovala a běda tomu, kdo se nezajistil a nemá kde brát.

Jak překonat nervozitu z autoškoly?

Řidičský průkaz skupiny B, tedy pro osobní automobily, lze získat od 18 let. V 18 letech jsou lidé ještě docela mladí, a proto není divu, že mnoha z nich vstupuje do kurzu autoškoly s velkou nervozitou. Je ale pravda, že negativní emoce a příliš velký strach mohou negativně ovlivnit celý průběh výuky, a to především praktických jízd. Nervozitu ale zkuste dát stranou. Uvidíte, že v budoucnu budete na autoškolu vzpomínat v dobrém.

auto

Uvědomte si, že podobnou situací, jako vy, si již prošlo milióny lidí před vámi a ve stejném věku. A milióny lidí to zvládli. Proč ne zrovna vy?

Důležité je, abyste si vybrali dobře autoškolu. To může být klíčové pro to, zda u budoucí zkoušky uspějete, či nikoliv. Poptejte se mezi svými známými a kamarády. Jejich recenze vám řeknou určitě více než recenze, které se dočtete někde na internetu. Pravda je, že každému vyhovuje jiný tip instruktora.

auto

Neučte se před autoškolou jezdit. Někteří tatínci s oblibou vezmou své děti ještě předtím, než začnou autoškolu, někde na polní cestu a propůjčí jim řízení. Pokud si jednou, dvakrát vyzkoušíte, jak vůbec nestartovat auto, asi to bude v pořádku, ale je tu šance, že si vštípíte nevědomky nějaké zlozvyky, které se pak bude těžké odnaučit. Instruktoři již vědí, na co se mají zaměřit a ví, v čem nováčci chybují.

Nebojte se se svým instruktorem mluvit. Je tady přece pro vás. Řekněte mu, čeho se obáváte, v které části jízd máte největší nejistotu. Platíte si autoškolu, abyste se dobře naučili jezdit a zvládli závěrečné zkoušky. Pokud se bojíte například parkování, nebojte se to instruktorovi říct, že potřebujete více lekcí ohledně parkování. I když dobrý instruktor si sám všimne, v čem máte největší mezery a poté tomu přizpůsobí další lekce. Hledáte kvalitní instruktory a pohodovou autoškolu? Podívejte se na nabídku služeb autoškoly Praha Autoškola Holešovice.